De Beste Macbook
De rekenkracht van je Macbook maximaliseren

De rekenkracht van je Macbook maximaliseren

Geplaatst door 14-09-2022 09:41 door Sophie Jacobiatus

Als het om je Macbook computer gaat, wil je het maximale uit zijn rekenkracht halen. Je wilt immers niet verzanden in trage verwerkingssnelheden en vertraagde reacties. Hier zijn enkele tips die je helpen de rekenkracht van je Macbook te maximaliseren:

  1. Houd het besturingssysteem up-to-date: Het belangrijkste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat je Macbook de laatste versie van het besturingssysteem (OS) draait. Een goed startpunt is om 'Software Update' te kiezen in het Apple menu en te klikken op 'Nu bijwerken' om de laatste updates en fixes te krijgen.

  2. Ruim je bureaublad op: Je moet je bureaublad ordenen door mappen en documenten die niet meer nodig zijn te verwijderen of op te bergen. Ook het verwijderen van ongebruikte toepassingen kan de prestaties ten goede komen.

  3. Verwijder ongewenste programma's: Je kunt het beste alle browserextensies verwijderen die je niet meer nodig hebt of gebruikt, omdat ze kostbare systeembronnen in beslag kunnen nemen. Verwijder ook alle onnodige toepassingen en spelletjes.

  4. Investeer in extra RAM: Als je Macbook traag werkt en je het budget niet hebt voor een nieuw model, kun je overwegen te investeren in extra RAM. Hierdoor kun je meerdere programma's en browsers en grotere bestanden tegelijk draaien.

  5. Ruim je systeem op: Je moet je Macbook ook schoonhouden. Gebruik de 'Activity Monitor' om in de gaten te houden wat er gebruikt wordt en sluit ongebruikte programma's of apps af. Je moet ook regelmatig je bureaubladmap opruimen om oude bestanden en programma's kwijt te raken.

  6. Defragmenteer de harde schijf: Als je Macbook problemen heeft met het draaien van programma's, kan dat komen door een gefragmenteerde harde schijf. Om de harde schijf te defragmenteren moet je een harde schijf defragmenteerder gebruiken.

  7. Beheer je opstartprogramma's: Het opstarten van je Macbook duurt langer als je veel programma's tegelijk hebt draaien bij het opstarten. Om de last te verminderen kun je opstartprogramma's uitschakelen of hun prioriteitsinstelling verlagen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je de rekenkracht van je Macbook optimaal benut. Het bijwerken van het besturingssysteem en de tijd nemen om je bureaublad op te schonen helpen je om een goed presterende computer te houden. Ook investeren in extra RAM, de harde schijf defragmenteren en opstartprogramma's beheren kunnen de prestaties van je Mac optimaliseren.